Friday, May 14, 2010

Anugerah yang tidak ternilai...

Assalamualaikum wrt ..Salam buat sahabat-sahabat & pengunjung blog ini...

Alhamdulillah.. syukur pada Allah yang masih mengurniakan nikmat Iman & Islam, kesihatan, kebahagiaan, kesenangan, kemudahan, kekuatan segala-galanya yg membuatkan kita masih mampu merasai denyut nadi sebagai hambaNYA...Seringkali "masa" menjadi mangsa alasan kepada persoalan sahabat-sahabat yang bertanya "knp lama tak update blog??" Sememangnya itulah sahaja alasan yang mampu diberikan disebalik tugas dan tanggungjawab lain yang perlu di'aula"kan. Terlalu banyak yang ingin dikongsikan, namun...saya akur dengan hakikatnya sepertimana yang pernah disebutkan oleh As-Syahid Hassan Albanna bahawa sememangnya "alwajibat aksar minal auqat" yang bermaksud tanggungjawab & kewajipan itu lebih banyak daripada masa yang ada. Hmm.. sebenarnya disebabkan terlalu banyak cerita yang nak dikongsi, saya jadi blur sekejap..Apa yang nak dikongsi dulu ye?

Muaz @ KLIA..

Hmm.. Okaylah... kita cerita tentang anak kesayangan Mama & Abi dulu.. Sekarang ni dah ade 2 orang.. Alhamdulillah...:) Abang Muaz berusia dah hampir 2 tahun setengah.. Sorang lagi dah menginjak 6 bulan setengah di alam rahim Mama.. Alhamdulillah atas kurniaan Allah yang sangat bernilai harganya. Tiada yang mampu menandingi kuasa Allah yang mengurniakan rasa kasih dan sayang seorang Mama kepada anak-anaknya. Walaupun "adik Muaz" ni belum lagi menjengah dunia, tetapi perasaan kasih dan sayang ini telah wujud sejak "dia" diketahui wujud dalam rahim ini.. Alhamdulillah...syukur pada Allah atas anugerah ini.. Semoga kami terus menjadi hambaMu yang sentiasa bersyukur, insyaallah..

Muaz dah semakin bijak..Alhamdulillah... Sangat rajin membaca buku dan rajin hafal surah al-fatihah, doa makan, doa tidur, hafal zikir, hafal surah2 pendek, hafal nama-nama kereta, nama-nama aircraft dan lain-lain.. Buku2 kartun tak main... Mmg tak minat... Muaz sangat suka tgk documentary especially ttg aircraft & helicopter... Hmmm.. Sama la mcm Abi dier.. Koleksi magazine Abi Muaz sejak tahun 2000 hinggalah sekarang ni telah menjadi milik Muaz.. hehehe...Waktu siang, Muaz study ABC & ngaji dengan opah, tp waktu malam after Abi balik surau, Muaz akan ajak Abi "main bace buku"...:) So, Abi dengan istiqomahnya akan teman Muaz study setiap malam sampailah Muaz ngantuk... Tp selalunya Abi yang mengantuk dulu sebelum Muaz..Kesian Muaz..huhuhu..Muaz selalu merajuk sebab Abi pejam mata time Muaz baca buku..
Tp itulah pengorbanan seorang ayah.. walaupun penat bekerja.. balik rumah pkl 8 malam, tp rutin harian melayan Muaz mmg tak pernah tinggal.

"Adik Muaz" pun dah semakin aktif, kalau Mama yang teman abang Muaz study, mmg terasa mcm "adik Muaz" pun tgh berenang-renang dengan seronoknya dalam perut Mama..Kalau Mama berehat kat sebelah Abi yg tengah study dengan Muaz tu, mmg tak jadi rehat lah jawabnya.. Mcm "adik Muaz" tengah bersilat kat "dalam ni"..hehehe.. "Adik" suka sangat dengar suara abang Muaz.. Muaz pulak mmg rajin sembang dengan "adik" dia..Hari-hari ajar adik bace alfatihah, selawat & zikir..Alhamdulillah.. bessssttttt sangat...

Hanya doa dipohon kepada Allah Rabbul Jalil, semoga anak-anak kami akan menjadi anak yang soleh & solehah, cemerlang dunia & akhirat dan mampu menjadi asset terbaik utk Islam, Insyallah... Mohon dijauhkan kami dari fitnah..mohon dijauhkan kami dari tipudaya dunia, mohon dijauhkan kami dari azab neraka.. dan semoga kami sentiasa hidup dalam keberkatan NYA dan kehidupan ini sentiasa dipandu dengan hidayahNYA, insyaallah..


Dan..terima kasih Ya Allah.. atas kurniaan seorang suami yang terbaik untukku.. Syukur Alhamdulillah atas anugerah ini.. Sesungguhnya kasih sayang & pengorbanan hubby amat Sayang hargai... Thanks for everything....Wallahi..I love u sooo much.. :)
There was an error in this gadget